Skip to main content

Stichting

Nederlands Jeugd Ontbijt

Onze ontbijtjes en meer…

Er zijn door onze Voedingsdeskundige 13 verschillende ontbijttassen samengesteld. Dat leidt tot iedere week een andere inhoud van de ontbijttas. De nadruk ligt op: gezond, praktisch en gevarieerd. Het Voedingscentrum beoordeelt de samenstelling van onze ontbijtjes met een 8.
In de ontbijttas treffen de kinderen wekelijks een ander suikervrij “Snoepje van de week”. Het mag tenslotte best een beetje feest zijn als de NJO ontbijttas thuis wordt afgeleverd. Terwijl de kinderen in de tas op zoek gaan naar het snoepje, realiseert het kind zich -onbewust- dat er voor de komende 7 dagen weer een ontbijtje op tafel kan staan.
Uit onderzoek blijkt dat de gebitskwaliteit van kinderen in groep 8 vaak te wensen overlaat. Het is zelfs zo, dat 15% van de kinderen van groep 8 onherstelbare gebitschade hebben opgelopen en dat de kwaliteit van het gebit bij een andere 15% wordt betiteld met: zwaar tot zeer zwaar aangetast. 70% van de kinderen van groep 8 verdienen de classificatie goed to zeer goed. Weer zo’n schrijnend voorbeeld van tweespalt in onze maatschappij. Het NJO voegt iedere maand een tube tandpasta aan de NJO ontbijttas toe en een keer per kwartaal een nieuwe tandenborstel incl. een vrolijk uitnodigende Tandenpoetsinstructie van het Ivoren Kruis.
In het weekend vers fijn volkorenbrood, met een ei of jam. Doordeweeks crackes met jam of ei. De jam zou voldoende moeten zijn voor 2-3 weken. Dagelijks een glas melk en een appeltje.
In het weekend fijn volkorenbrood, met appelstroop of jam (uit het pakket van week 1). De appelstroop is voldoend voor 2-3 weken. Doordeweeks crackers met beleg. Iedere dag melk en een banaan.
In het weekend vers fijn volkorenbrood met een eitje, pindakaas of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks muesli met melk. Iedere dag een mandarijn. 1 pak muesli is (ruim) voldoende voor 2 weken.
In het weekend vers fijn volkorenbrood, met ei of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks crackers met beleg uit eerdere pakketten. Dagelijks een glas melk en een banaan.
In het weekend vers volkoren baguettes met appelstroop, of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks havermoutpap (50 gram havermout met warme melk, 1 pak is genoeg voor 2 weken) Iedere dag een kiwi.
In het weekend vers fijn volkorenbrood met een eitje, hazelnootpasta, of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks havermoutpap (uit het pakket van week 6) met melk. Iedere dag een appel.
In het weekend vers fijn volkorenbrood met een eitje, hazelnootpasta, of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks havermoutpap (uit het pakket van week 6) met melk. Iedere dag een appel.
In het weekend afbakbroodjes met Sandwichspread of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks crackers met beleg. Dagelijks een glas melk en een banaan.
In het weekend vers fijn volkorenbrood, met ei, of beleg uit voorgaande pakketten. Doordeweeks crackers met beleg. Dagelijks een glas melk en een mandarijn.
In het weekend afbakbroodjes, met appelstroop of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks Graanontbijt met melk. 1 pak Graanontbijt = 14 porties, dat is genoeg voor 2 weken. Iedere dag een appel.
In het weekend fijn volkorenbrood met ei, pindakaas of beleg uit eerdere pakketten). Doordeweeks Graanontbijt met melk en iedere dag een banaan.
In het weekend verse baguettes met sandwichspread, of beleg uit eerdere pakketten. Doordeweeks crackers met beleg. Dagelijks een glas melk en een kiwi.
In het weekend vers fijn volkorenbrood met een eitje, jam, of beleg uit eerdere pakketten). Doordeweeks special flakes met melk (1 pak is genoeg voor minimaal 5 dagen). Dagelijks een appel.